Vlag van de EU

De Europese Commissie heeft vier besluiten gepubliceerd waarmee de onderstaande biociden of biocidefamilies zijn toegelaten tot de Europese Unie (EU Europese unie (Europese unie)). De besluiten zijn gepubliceerd in het Official Journal of the European Union.

Er is toelating verleend voor: 

  • De biocidefamilie ‘Brenntag GmbH Propan-2-ol Product Family’, op basis van de werkzame stof propaan-2-ol en gebruik in productsoort 1, 2 en 4. De toelating geldt vanaf 7 december 2022 en is 10 jaar geldig.
  • De biocidefamilie Colgate-Palmolive Lactic acid PT 2”, op basis van de werkzame stof L-(+)-melkzuur’ en gebruik in productsoort 2. De toelating geldt vanaf 5 december 2022 en is 10 jaar geldig.
  • De biocidefamilie ’Ecolab UA BPF 1-propanol', op basis van de werkzame stof propaan-1-ol en gebruik in productsoort 1. De toelating geldt vanaf 27 november 2022 en is 10 jaar geldig.
  • Het unieke biocide ‘Ecolab UA Lactic acid single product dossier’, op basis van de werkzame stof L-(+)-melkzuur en gebruik in productsoort 2. De toelating geldt vanaf 24 november 2022 en is 10 jaar geldig.

In het Official Journal of the European Union staat een overzicht van alle besluiten van unietoelatingen. 

Raadpleeg hier het overzicht van productsoorten