Het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) publiceerde eind vorige maand het jaarverslag en jaarbeeld over 2022 op haar website. In het jaarverslag staat onder andere welke initiatieven het Ctgb neemt om de milieubelasting bij biocidegebruik te beperken. Daarnaast meldt het jaarverslag het aantal besluiten over aanvragen voor biociden en informeert het over de ontwikkeling van uitvoeringskaders voor biociden.

Het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) nam 98 besluiten over aanvragen voor biociden in het jaar 2022. Hiervan zijn er 5 afgewezen en 5% van de aangevraagde toepassingen is vervallen. Er zijn 61 biociden toegelaten. Bij 78% scherpte het Ctgb de voorschriften aan.

Vanwege de veiligheid greep het Ctgb in bij de toelatingen voor middelen tegen muizen en ratten. Ook wil zij ingrijpen in de gebruiksvoorschriften van fosfiden.

Daarnaast initieerde het Ctgb een nieuwe Europees vastgestelde beschrijving van het grensvlak tussen biociden en gewasbeschermingsmiddelen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Bekijk dan het jaarbeeld 2022 (infographic) en het jaarverslag 2022 (inclusief jaarrekening).