ECHA publiceert een lijst van deadlines die volgen uit de biocidenverordening (BPR Biocidal Product Regulation (Biocidal Product Regulation)). Met deze lijst kunnen bedrijven voldoen aan verplichtingen van zowel de biocidenverordening als de verordening systematisch onderzoek werkzame stoffen van biociden ('Werkprogramma'). De eerstvolgende deadline is op 30 juni 2022. 

De lijst met deadlines is te vinden op de ECHA-website: Aanstaande deadlines Controleer regelmatig deze pagina om te zien of er geen relevante wijzigingen zijn voor de werkzame stoffen die voor uw onderneming van belang zijn. De eerstvolgende deadlines zijn: 

  • 30/06/2022. Voor de werkzame stof ‘reaction mass of titanium dioxide and silver chloride’ in productsoort 10 en 11 trekken alle deelnemers zich terug uit het werkprogramma. 

  • 06/07/2022. Voor de werkzame stof 7a-ethyldihydro-1H,3H,5H-oxazolo[3,4-c]oxazole (EDHO) in productsoort 6 en 13 trekken alle deelnemers zich terug uit het werkprogramma. 

  • 06/07/2022. Voor de werkzame stof cis-1-(3-chloroallyl)-3,5,7-triaza-1-azoniaadamantane chloride (cis CTAC) in productsoort 6 en 13 trekken alle deelnemers zich terug uit het werkprogramma. 

  • 06/07/2022. Voor de werkzame stof methenamine 3-chloroallylochloride (CTAC) in productsoort 6, 12 en 13 trekken alle deelnemers zich terug uit het werkprogramma. 

Biociden.nl biedt u verdere toelichting: 

  • Uitleg over de verschillende deadlines zoals Terugtrekking van alle deelnemers (Withdrawal of all participants) of Herdefiniëring van de werkzame stof (Redefinition of active substance), vindt u op: Uitleg bij ECHA's 'Aanstaande deadlines'

  • Een overzicht van de productsoorten (PT) vindt u onder Productsoorten