ECHA publiceert een lijst van deadlines die volgen uit de biocidenverordening ( BPR Biocidal Product Regulation (Biocidal Product Regulation)). Met deze lijst kunnen bedrijven voldoen aan verplichtingen van zowel de biocidenverordening als de verordening systematisch onderzoek werkzame stoffen van biociden ('Werkprogramma'). De eerstvolgende deadline is op 17 augustus 2021. 

De lijst met deadlines is te vinden op de ECHA-website: Aanstaande deadlines. Controleer regelmatig deze pagina om te zien of er geen relevante wijzigingen zijn voor de werkzame stoffen die voor uw onderneming van belang zijn. De eerstvolgende deadlines zijn: 

  • 17/8/2021. Voor de werkzame stof Sodium N-(hydroxymethyl)glycinate in productsoort 6 trekken alle deelnemers zich terug uit het werkprogramma.  

  • 18/08/2021. Herdefinitie van een werkzame stof: reactieproduct van titaniumdioxide en zilverchloride in de productsoorten 1, 2, 6, 7 en 9. 

  • 9/10/2021. Voor de werkzame stof (benzyloxy)methnol in productsoort 13 trekken alle deelnemers zich terug uit het werkprogramma. 

Biociden.nl biedt u verdere toelichting: