In de podcastserie ‘Middelen, mensen en milieu’ vertellen medewerkers van het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) over gewasbeschermingsmiddelen en biociden in onze voeding, leefomgeving en milieu. De tweede aflevering ‘Biociden, je hebt er meer mee te maken dan je denkt’ kun je nu beluisteren op Spotify of Apple Podcasts.

Het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) beoordeelt gewasbeschermingsmiddelen én biociden. Maar wat zijn ‘biociden’? En hoe gebruik je ze veilig en wat is het beleid? Daarover praat journalist Janno Lanjouw met senior beleidsmedewerkers Jan Willem Andriessen en Petra Geenen van het Ctgb in de podcast ‘Biociden, je hebt er meer mee te maken dan je denkt’.

Beluister aflevering 2: ‘Biociden, je hebt er meer mee te maken dan je denkt’ op Spotify of Apple Podcasts.

Luister ook de eerste aflevering van de podcast terug

In de eerste aflevering van de podcast ‘Middelen, mensen en milieu’ vertelden Ctgb-medewerkers Hans van Boven en Petra Geenen over het Ctgb zelf. Ze gingen daar onder andere in op de rol van de EU Europese unie (Europese unie), de Nederlandse overheid, het Ctgb en de bedrijven die biociden of gewasbeschermingsmiddelen maken.

Beluister aflevering 1: ‘Hoe werkt het Ctgb nu eigenlijk?’ op Spotify of Apple Podcasts.

Meer informatie