Goedkeuring en niet-goedkeuring werkzame stoffen De Europese Commissie heeft recent een aantal besluiten gepubliceerd over het goedkeuren of niet-goedkeuren van enkele werkzame stoffen in de bijbehorende productsoorten.
Openbare raadpleging prallethrin gestart ECHA heeft een openbare raadpleging gestart om informatie over vervangende werkzame stoffen of alternatieven voor prallethrin te verzamelen. Belanghebbenden kunnen informatie bij ECHA indienen.
Openbare raadpleging tebuconazool gestart Voor de werkzame stof tebuconazool is een voorstel gedaan voor de geharmoniseerde indeling en etikettering (CLP).
Overgang van de SPC-editor naar IUCLID uitgesteld Vanwege technische problemen heeft ECHA de overgang van de SPC-editor naar IUCLID verplaatst naar het eerste kwartaal van 2024.
NVWA verplicht extra desinfectie van vervoermiddelen voor pluimvee Vervoermiddelen voor pluimvee of broedeieren moeten extra reiniging en desinfectie ondergaan. Dit verplicht NVWA vanwege een uitbraak van een besmettelijke variant van de vogelgriep in een aantal Europese landen.
Openbare BPR raadpleging voor vier werkzame stoffen gestart ECHA heeft openbare raadplegingen gestart voor een aantal werkzame stoffen: DBNPA in productsoort 6, dinotefuran in productsoort 18, medetomidine in productsoort 21 en polymeerbetaïne in productsoort 8.
Kort verslag 101ste CA-vergadering Op 27 en 28 september 2023 vond de vergadering van bevoegde autoriteiten (CA-meeting) voor biociden plaats. Besproken onderwerpen zijn in-situ stikstof, misleidende termen in handelsnamen, het uitstel van de afronding van het werkprogramma voor de beoordeling van de werkzame stoffen en het invoeren van gegevens in IUCLID.
Nieuwe unietoelatingen De Europese Commissie heeft twee besluiten gepubliceerd waarmee de onderstaande biocidefamilies zijn toegelaten tot de EU. Deze besluiten zijn gepubliceerd in het Official Journal of the European Union.
Stand van zaken programma IPM-knaagdierbeheersing Op 19 oktober jl. bracht het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de Tweede Kamer op de hoogte van de voortgang van het programma IPM-knaagdierbeheersing. De Kamerbrief gaat in op de resultaten voor de onderwerpen voorlichting, praktische uitvoering van knaagdierbeheersing en monitoring.