Een industrie-alliantie heeft een praktische gids gepubliceerd voor bedrijven die desinfectiemiddelen produceren of leveren die in de EU Europese unie (Europese unie)  te gebruiken zijn tijdens de COVID-19 pandemie.

 A.I.S.E. (nternational Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products), EBPF (European Biocidal Products Forum, een onderdeel van CEFIC) en FECC (European Association of Chemical Distributors) zijn een COVID-19 alliantie aangegaan om bedrijven snel toegang te geven tot relevante informatie. Het doel van de alliantie is om autoriteiten, medische instellingen en het publiek te voorzien van voldoende desinfectiemiddelen tijdens de COVID-19 uitbraak.

 De alliantie heeft een praktische gids gemaakt. Hierin staan de belangrijkste procedures om de beschikbaarheid van desinfectiemiddelen te versnellen. De gids ondersteunt bedrijven om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen. Bij de gids zitten twee bijlagen. De eerste bijlage is een overzicht van nationale maatregelen in Europese landen. De tweede bijlage is een overzicht van werkzame stoffen in PT 1 en PT 2. Aangegeven wordt of de stoffen goedgekeurd zijn of niet. Bedrijven moeten zelf controleren op werkzaamheid tegen omhulde virussen zoals coronavirussen.

 De gids en bijlagen worden regelmatig bijgewerkt, raadpleeg daarom steeds de versie op de A.I.S.E. website.